Om Greatlife Group AB

Högsta kvaliteten började med ett missnöje

Vi anser att det man stoppar i munnen måste vara av absolut bästa kvalitet och vår filosofi är att inte sälja något som vi inte själva kan tänka oss att ta regelbundet eller ge till vår partner eller till våra barn. Greatlife Group började egentligen med ett missnöje över vad som fanns på marknaden när det gäller premium-kosttillskott. Vi hittade helt enkelt inget vi själva ville ta.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

Det finns tusentals kosttillskottföretag på marknaden och om man endast läser vad som står på etiketten så förefaller alla var ungefär mer eller mindre lika. Om man däremot väljer ut de företag som har kontroll över hela produktionsprocessen, som inte sätter en etikett på ett tillskott som någon annan tillverkat, som har eget fullskaligt laboratorium och som skickar sina produkter till oberoende tredjeparts laboratorium blir det endast en handfull kvar. Om man går vidare ett steg till och väljer ut de företag som tillverkar whole food och raw food kosttillskott istället för syntetiska isolerade finns det endast några få kvar. Om man bland dem tar steget ännu längre och ställer krav på att tillverkaren ska köpa in hela råvaror istället för färdigtorkade pulver, mala hela råvaror själva och torka med den mest skonsamma torkmetod som finns, inte använda soja som bas och vara fria från gluten, mjölkprodukter, bekämpningsmedel, ogräsmedel och gifter så finns det två varumärken kvar vad vi känner till: Innate Response och MegaFood. Det är anledning till att vi valt dem som våra två huvudmärken. När vi startade Greatlife Group importerade vi ett annat mycket stort och känt whole food och raw food kosttillskott men efter att vi funnit och noggrant undersökt Innate Response och MegaFood bytte vi utan att tveka. Det andra företaget var bra men vi ville ha det absolut bästa som finns på marknaden, inte bara i Sverige eller i Europa utan det bästa som finns i världen. Vi, Innate Response och MegaFooddelar nämligen tanken på vad som är viktigast när det gäller kosttillskott och det är kvalitet på första plats, på andra plats och på tredje plats. Därför vi har valt att distribuera dem.

Noggrant kontrollerade produkter för hela familjen

Innate Response och MegaFood har tillverkat kosttillskott sedan 1973. De tillverkar flera olika kosttillskott för alla i familjen, från multivitamineraler och mjölksyrabakterier för barn och vuxna till speciellt anpassade kosttillskott för dem som är 55+. Innate Response och MegaFood har i sitt sortiment även flera riktigt högklassiga special-kosttillskott för personer som har lite större hälsoutmaningar.

Produkterna görs i New Hampshire, en delstat i nordöstra USA, med råvaror som kommer från lokala och ansvarsfulla odlare i USA först och främst. Alla råvaror som kommer innanför dörrarna kontrolleras först i eget fullskaligt laboratorium och man kontrollerar även slutprodukten vid två ytterligare tillfällen i produktionsprocessen i det egna laboratoriet. Dessutom skickas varje batch slutligen till flera olika tredjepartslaboratorium för oberoende kontroller. Innate Response och MegaFood är som vi nämnde tidigare oerhört måna om kvaliteten som deras produkter har och det får inte förekomma några som helst gifter, bakterier, svamp, bekämpningsmedel eller ogräsmedel i produkterna. Man gör mer rigorösa kontroller än USDA Organics, det vill säga USA:s motsvarighet till KRAV eller EU-ekologiskt. Man kontrollerar även att den mängd som står på etiketten verkligen stämmer med det man stoppar i munnen. Vi har själva besökt Innate Response och MegaFood i USA flera gånger och sett varenda del av produktionsprocessen inklusive deras laboratorium och vi blir bara mer och mer imponerade för varje gång. Det sägs kanske bäst av hälsolegenden Steven Acuff:

”Jag har rekommenderat Innate Response (MegaFood) tillskott sedan jag upptäckte dem 1988. Den tyska helblodanalysen av mineralämnen visar klart att Innate Response tas upp bättre än andra tillskott. Ett tillskott som baserar på mat istället för syntetiska ämnen är klart överlägset...När de ansvariga från Innate Response upptäckte att plastburkar minskar potensen av tillskotten, gick de över till glasburkar fast tillskotten då blev dyrare med frakten. Tittar man på alla tillskott som erbjuds, ser man inte många i glasburkar.”

Greatlife Group idag

Greatlife Group startade 2010 och vi har sedan dess utvecklats och förändrats en hel del när det gäller det mesta. Det är dock två viktiga områden som vi aldrig kommer att kompromissa med: vi kommer aldrig att sälja det som vi inte anser vara bäst i sin klass och vi kommer aldrig att sälja det som vi själva inte vill att ta eller vill ge våra nära och kära. Vi har exklusiv distributionsrätt för Innate Response och MegaFood samt distribuerar även en del andra hälsoprodukter. För våra återförsäljare erbjuder vi utbildning inom whole food samt en dedikerad kundsupport med duktig personal som kan alla kosttillskott och produkter. Om du vill få en introduktion till whole food läs här. Om du vill arbeta med det bästa som finns på marknaden, tveka inte att ansöka om att bli återförsäljare här. Varmt välkommen till oss!